« Takaisin

Ostoehdot

Yleinen

Lensway BV (Lensway Group AB:n tytäryhtiö, Y-tunnus 556579-3188), jäljempänä ”Yhtiö”, harjoittaa optiikkatuotteiden myyntiä verkossa. Tässä kuvataan ehdot, jotka pätevät kun teet ostoksia sivustossa www.yourlenses.fi (jäljempänä sivusto). Sinun on hyväksyttävä nämä ehdot ennen kuin voit tehdä tuotetilauksen sivustossamme. Hyväksymällä ehdot hyväksyt ne ja sitoudut noudattamaan niitä. Mikäli et hyväksy ehtoja, et voi tilata mitään sivustostamme.

Hinnat

Kaikki sivuston hinnat sisältävät arvonlisäveron. Alle 99 € arvoisiin tilauksiin lisätään postikulut 3,90 €. Jos tilauksesi arvo on vähintään 99 €, toimitamme sen sinulle ilman postikuluja. Mitään muita hallintokustannuksia (kuten laskutuslisä) ei lisätä. Näet maksettavan kokonaissumman rahteineen ja arvonlisäveroineen kassasivulla. Ahvenanmaalaisia koskevat erityiset säännöt.

Kampanjat, tarjoukset ja alennukset

Kampanjoilla, tarjouksilla ja alennuksilla on erityisehtonsa ja niitä on käytettävä niiden mukaisesti. Mikäli tuote palautetaan kampanja-ajan jälkeen, saatuja alennuksia ei voi käyttää uusissa ostoissa. Tietyillä yhdistelmäalennuksilla voi olla omat erityisehtonsa.

Tilaaminen
Tilauksen ikäraja

Alle 18-vuotiailla tilaajilla on oltava huoltajan suostumus.

Resepti laillistetulta optikolta/silmälääkäriltä

Suosittelemme, että sinulla on optikon piilolinssi-/silmälasimääräys, kun tilaat linssejä tai silmälaseja meiltä. Yhtiö ei vastaa mahdollisista komplikaatioista, jotka johtuvat määräyksestä poikkeamisesta. Yhtiö ei voi antaa piilolinssi-/silmälasimääräystä. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt piilolinssejä tai jos haluat vaihtaa linssityyppiä suosittelemme, että käyt optikon näöntarkastuksessa. Sinulla on potilastietolain mukaan aina oikeus saada kopio määräyksestä. Suorittamalla ostoksen vahvistat, että olet saanut reseptin/määräyksen ja tietoa laillistetulta optikolta.

Tilausvahvistus

Ostosopimus syntyy vasta, kun yhtiö on vahvistanut tilauksen lähettämällä tilausvahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Muutokset / Tilauksen peruutus

Muutokset / tilauksen peruutus tehdään asiakaspalveluun. Muutoksia ei voi tehdä tilauksen pakkaamisen jälkeen. Tilauksen peruutus ei ole voimassa ennen kuin olet saanut vahvistuksen yhtiöltä.

Kestotilaus

Kestotilausta ei voi yhdistää muihin kampanjoihin, tarjouksiin tai alennuksiin. Jokaisen toimituksen yhteydessä saat tilausvahvistuksen ja toimitusilmoituksen rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen. Kestotilausten rahti on aina ilmainen ja tilaukseen sovelletaan tilauspäivän tavallista tuotehintaa. Kestotilauksen muuttamista tai lopettamista varten ota yhteyttä yhtiöön.

Toimitukset
Toimitusaika

Toimitusaikoihin vaikuttaa linssien varastotilanne. Toimitamme suurimman osan tilauksista 5 - 7 arkipäivän kuluessa. Tooristen ja moniteholinssien sekä muiden erikoislinssien toimitusaika voi olla pidempi, noin 2-4 viikkoa.

Toimitusvahvistus

Tilauksen yhteydessä lähetetty toimitusvahvistus on kuittisi siitä, että lähetys on matkalla.

Toimitusvastuu

Toimituksen osalta me vastaamme riskistä siitä, että tavara vaurioituu tai katoaa kuljetuksen aikana. Jos tuote on toimitettaessa vahingoittunut, asia on välittömästi ilmoitettava asiakaspalvelulle.

Lunastamattomat tilaukset

Jos tilausta ei voida toimittaa postilaatikkoon, se lähetetään lähimpään noutopisteeseen. Ellet nouda toimitusta, paketti palautetaan yhtiölle. Sinun on itse otettava yhteyttä maksusi käsittelevään Klarnaan.

Toimituksen myöhästyminen

Yhtiö ei vastaa logistiikkakumppaniemme tai valmistajien aiheuttamista myöhästymisistä. Mikäli myöhästyminen on yhtiön syytä, sinulla on oikeus perua ostos, mikäli et hyväksy uutta toimitusaikaa.

Toimitusvirheet

Jos toimitus on virheellinen, yhtiö korjaa virheen ilmaiseksi.

Maksu

Valittavat maksutavat ovat kortti, verkkopankki, lasku ja osamaksu. Yhtiö on päättänyt antaa Klarna AB:n käsitellä kaikki maksutavat. Täältä löydät Klarnan ehdot. Puhelin-, sähköposti- ja chat-tilauksissa hyväksytään maksutavaksi 14 päivän lasku (ei laskutuslisää).

Peruutusoikeus

Yhtiö tarjoaa kaikille tuotteille 3 kuukauden peruutusoikeuden. Lue tästä lisää kohdasta Tyytyväisyystakuu.

Palautukset

Tuote on palautettava avaamattomassa, merkitsemättömässä alkuperäispakkauksessa ja alkuperäisessä kunnossa. Sinulla ei ole oikeutta avata pakkausta tuotteen tarkastamiseksi, mutta pakkauksen tietojen avulla voit tarkastaa, että tuote vastaa tilaustasi. Tuotteen palauttamiseksi sinun on ilmoitettava siitä asiakaspalvelulle ennen kuin peruutusoikeus/tyytyväisyystakuu päättyy. Palautuksesta aiheutuvat toimituskulut maksaa asiakas.

Takuu

Tuotteen takuusta vastaa kyseisen tuotteen valmistaja. YourLenses ei anna takuuta valmistajan tarjoaman takuun lisäksi.

Reklamaatio-oikeus

Reklamaatio-oikeus kattaa tuotteet, jotka ovat virheellisiä voimassa olevan kuluttajasuojalainsäädännön mukaan. Lain mukaan sinulla on 3 vuoden reklamaatio-oikeus. Reklamaatio-oikeuden käyttämiseksi sinun on otettava yhteyttä yhtiön asiakaspalveluun viimeistään 2 kuukauden kuluttua siitä, kun virhe huomattiin. Kun reklamoitu tuote on palautettu ja reklamaatio on hyväksytty, yhtiö lähettää sinulle uuden vastaavan tuotteen. Yhtiö pidättää oikeuden hylätä reklamaatio, jos ilmenee, että tuote ei ole virheellinen voimassa olevan kuluttajasuojalainsäädännön mukaan.

Palautetun tuotteen hinnan hyvittäminen

Palautetun tuotteen hinnan hyvityksen yhteydessä hyvityslomake lähetetään rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseesi. Hyvitys maksetaan 14 päivän kuluessa siitä, kun yhtiö on vastaanottanut ja hyväksynyt palautuksesi.

Pidätämme oikeudet muutoksiin

Yhtiö ei vastaa tuotteiden loppumisesta, painovirheistä, sisältövirheistä ja valikoimaan sisältyvien tuotteiden tai palvelujen erittelyissä olevista virheistä. Kaikki sivustomme kuvatiedot ovat ohjeellisia. Emme takaa, että kuvat toistavat tarkasti tuotteen ulkonäön ja ominaisuudet. Yhtiö pidättää oikeuden muuttaa hintoja ja ehtoja. Hinta on ostotilanteen yhteydessä voimassa oleva hinta. Yhtiö pidättää oikeuden hylätä ostos. Kaikki petosyritykset ilmoitetaan poliisille. Yhtiö pidättää oikeuden muuttaa näiden yleisten ehtojen ehtoja koska tahansa. Ehtojen muutoksista ilmoitetaan sivustossa.

Tekijänoikeus

Yhtiö omistaa tai on lisensioinut kaiken sivustolla julkaistun aineiston. Et saa muuttaa mitään tulostamiasi tai lataamiasi paperikopioita tai digitaalisia kopioita. Et saa käyttää mitään kuvia, valokuvia, videoita, äänitallenteita tai grafiikkaa erillään mukana seuraavasta tekstistä. Et saa käyttää mitään sivustomme aineistoa kaupalliseen tarkoitukseen ilman, että olet hankkinut meiltä tai lisenssinantajaltamme lisenssin. Mikäli tulostat, kopioit tai lataat osan sivustostamme näiden ehtojen vastaisesti, oikeutesi käyttää sivustoamme päättyy välittömästi ja sinun on harkintamme mukaan palautettava tai tuhottava mahdolliset kopiot.

Tietosuojakäytäntö

Yhtiö haluaa suojata yksityisyytesi. Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, miten yhtiö kerää ja käyttää henkilötietojasi. Kerromme myös oikeutesi ja miten käytät niitä. Voit aina ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse, jos sinulla on yksityisyyteen ja tietosuojaan liittyviä kysymyksiä.

Käyttämällä yhtiön palveluja hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja sen, että käsittelemme tietojasi. Hyväksyt myös sen, että yhtiö käyttää sähköisiä ja postillisia viestintäkanavia lähettääkseen tietoa sinulle. On tärkeää, että luet ja ymmärrät tietosuojakäytäntömme ennen kuin käytät palvelujamme tai ostat tuotteitamme.

Palveluiden tarjoamiseksi ja tuotteiden toimittamiseksi meidän on käsiteltävä henkilötietojasi alla olevan selostuksen mukaisesti. Teemme sen äärimmäisen huolellisesti.

Mitä tietoja keräämme?

Tiedot, jotka olet luovuttanut meille. Voit luovuttaa meille tietoa suoraan tai epäsuorasti monilla eri tavoilla, esim. kun teet tilauksen sivustomme kautta, otat meihin yhteyttä, käytät asiakasportaaliamme tai jotain muuta palvelua, johon annat henkilötietosi. Kyseessä voivat olla:

 • Henkilö- tai yhteystiedot: Nimi, syntymäpäivä, henkilötunnus, titteli, laskutusosoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero jne.
 • Tietoa tuotteista tai palveluista: Lisää tietoa ostamistasi tuotteista. Ostamasi tuotteet ja niiden määrä ja paljonko maksoit.
 • Lisää tietoa piilolinssimääräyksestäsir
 • Maksutapa ja tila
 • Toimitustapa
 • Alennus- ja kampanjakoodit, antamasi viittaukset ystäviin ja heidän tietonsa.
 • Taloudelliset tiedot: Oikean palvelutason tarjoamiseksi maksupalvelujen tarjoajamme kerää tietoa mm. tuloistasi, mahdollisista luottositoumuksia, maksuhäiriömerkinnöistä ja aikaisemmin myönnetyistä luotoista. Näitä tietoja ei välitetä eikä anneta muulla tavoin yhtiön tietoon.
 • Tietoa sinun ja yhtiön välisestä yhteydenpidosta : Miten käytät palvelujamme, mm. reaktioajat sivuilla, latausvirheet, tulo- ja poistumistavat sekä toimitusilmoitukset, kun otamme sinuun yhteyttä.
 • Tietoa laitteista: Esim. IP-osoite, kieliasetukset, selainasetukset, aikavyöhyke, käyttöjärjestelmä sekä näytön resoluutio.
 • Maantieteelliset tietosi: Paikkatietosi.

Luovuttamiasi tietoja, tietoja tuotteista ja palveluista sekä taloustietojasi tarvitaan yleisesti sopimussuhteen solmimiseen, muita keräämiämme tietoja tarvitaan muihin tarkoituksiin alla olevan mukaisesti.

Mitä teemme tiedoillasi?

Tarjoamme, toteutamme ja parannamme tuotteitamme ja palvelujamme. Kaikkia tietoja käytetään yhtiön tuotteiden ja palvelujen tarjoamiseen ja parantamiseen. Yhtiö käsittelee henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten ja seuraavin oikeudellisin perustein:


Käsittelyn tarkoitus Oikeudellinen peruste käsittelylle (miksi tietojen käsittely on tarpeen) Automaattinen päätös (K/E)
Identiteettisi varmentamiseen sekä henkilö- ja yhteystietojesi varmistamiseen. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen K
Maksujen ja asiakassuhteen hallintaan, ts. toteuttamaan velvoitteemme, jotka perustuvat sopimaamme sopimukseen ja tarjoamaan sinulle haluamasi tiedot, tuotteet ja palvelut. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen K
Asiakasanalyyseihin, yhtiön palveluiden ja tarjottavien tuotteiden hallintaan, sekä sisäiseen käyttöön kuten vianetsintään, datan analysointiin, testaukseen, tutkimukseen ja tilastojen laadintaan. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen ja laillisten intressien saavuttaminen K
Varmistamaan, että sisältö esitetään sinulle ja laitteillesi mahdollisimman tehokkaasti. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen K
Yhtiön palveluiden väärinkäytösten estämiseen osana pyrkimystämme pitää palvelumme turvallisina. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen ja voimassa olevan lain noudattaminen K
Riskianalyysien suorittamiseen, petosten ehkäisyyn ja riskienhallintaan. Voimassa olevan lain noudattaminen ja laillisten intressien saavuttaminen K
Palveluidemme ja tuotteidemme parantamiseen, yhtiön kehittämiseen, petosten minimoimiseen, uusien tuotteiden ja toimintojen kehittämiseen sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien tutkimiseen. Laillisten intressien saavuttaminen E
Voimassa olevan lain, mm. kirjanpitolain noudattamiseksi. Voimassa olevan lain noudattaminen E

Viestintä kanssasi

Yhtiö voi käyttää tietojasi asianmukaisten tietojen välittämiseen, jotka koskevat käytettyjä tai vastaavia tuotteita, tehdäkseen palveluja ja tuotteita koskevia asiakastyytyväisyyskyselyjä (esim. kun olet ottanut yhteyttä asiakaspalveluun) sähköisten ja postillisten viestintäkanavien kautta tai puhelimitse. Lähetä sähköpostiviesti yhtiölle, jos et halua saada yhteydenottoja.

Kenen kanssa voimme jakaa tietosi?

Voimme luovuttaa tietosi tai jakaa niitä kaikille Essilor International -konserniin kuuluville yhtiöille. Ryhdymme kaikkiin järkeviin, laillisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja että ne suojataan asianmukaisesti, kun ne luovutetaan tai jaetaan kolmansien osapuolien kanssa.

Maksupalvelujen toimittajat

Yhtiö voi maksupalvelujen tarjoamista varten jakaa henkilötietosi maksupalvelujen tarjoajalle, logistiikkakumppanille ja markkinointiviestinnän toimittajalle (mukaanlukien sosiaalinen media). Maksupalvelujen tarjoajalle jaettuja tietoja käsitellään maksupalvelujen tarjoajan tietosuojakäytännön mukaisesti.

Viranomaiset

Yhtiö voi luovuttaa vaaditut tiedot viranomaisille, kuten poliisille, verottajalle ja muille viranomaisille, jos meidän on lain mukaan tehtävä niin tai annat sille suostumuksesi.

Mitä EMME tee henkilötiedoillasi?

Emme myy henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle.

Missä säilytämme henkilötietojasi?

Pyrimme aina käsittelemään henkilötietojasi EU:n/ETA:n sisällä. Tietyissä tapauksissa tietoja voidaan siirtää EU:n/ETA:n ulkopuolelle ja niitä käsittelee Essilor International -konserniin kuuluvat yhtiö, toimittajamme tai alihankkijamme. Koska yhtiö on vakaasti päättänyt suojata tietosi, ryhdymme kaikkiin järkeviin, laillisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja että ne suojataan asianmukaisesti niin, että suojauksen taso vastaa vähintään suojauksen tasoa EU:n/ETA:n sisällä. Kun henkilötietoja siirretään ja käsitellään EU:n/ETA:n ulkopuolella, sovellamme tietyissä tapauksissa suojaustoimenpiteenä EU-komission ns. vakiolausekkeita. Jos haluat kopion näistä vakiolausekkeista, ota yhteyttä alla olevilla yhteystiedoilla.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietosi vain niin kauan kuin se on tarpeen sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi ja juridisten vaatimusten täyttämiseksi. Jos säilytämme tietojasi muuhun kuin sopimusvelvoitteitamme varten, esim. kirjanpitoa tai markkinointia varten, säilytämme tietoja niin kauan vaaditaan ja/tai laki edellyttää kyseistä tarkoitusta varten.


 • Oikeutesi tarkastaa, korjata ja poistaa tietojasi.
 • Oikeus tarkastaa tietosi. Jos haluat tarkastaa mitä tietoja meillä on sinusta, voit pyytää rekisteritulosteen. Rekisterituloste on ilmainen. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan ja olet itse luovuttanut meille nämä henkilötiedot, sinulla on oikeus saada ne yleisesti käytössä olevassa koneellisesti luettavassa muodossa ja sinulla on oikeus siirtää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.
 • Oikeus korjaukseen. Sinulla on oikeus korjata virheelliset tai puutteelliset tietosi.
 • Oikeus poistaa tiedot ("oikeus tulla unohdetuksi"). Kun henkilötietojasi ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon ne kerättiin, sinulla on oikeus pyytää, että henkilötietosi poistetaan. Tietyt lakisääteiset velvoitteet estävät meitä poistamasta kaikkia tietoja välittömästi. Nämä velvoitteet perustuvat kirjanpito- ja verolakiin sekä kuluttajalainsäädäntöön. Estämme silloin tietojen käyttämisen mihinkään muuhun kuin lakien määräämään käyttötarkoitukseen.
Oikeus valittaa tietosuojavastaavalle?

Jos olet tyytymätön siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus valittaa siitä tietosuojavastaavalle.

Entä evästeet ja muut vastaavat seurantatekniikat?

Käytämme evästeitä ja vastaavia tekniikoita räätälöidyn ja sulavan käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lisätietoa siitä, miten me käytämme evästeitä ja vastaavia, on seuraavassa kappaleessa.

Tietoa evästeistä

Sivustolla Yourlenses.fi käytetään evästeitä sivuston käytön mittaamiseen, testaamiseen, mukauttamiseen ja helpottamiseen. Evästeiden avulla tutkimme, miten sivustoa käytetään, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Käytämme myös istuntokohtaisia evästeitä, jotka eivät kerää henkilötietoja ja jotka poistetaan heti, kun suljet selaimesi.

Keräämme muun muassa seuraavat tiedot:

 • Selaimen tyyppi
 • Käyttöjärjestelmä
 • Mobiililaitteen tiedot
 • IP-osoite
 • Millä sivuilla olet vieraillut
 • Kuinka pitkään käytät sivustoamme
 • Milloin kävit viimeksi sivustollamme
 • Referenssit (mistä siirryit sivustolle)

Evästeiden poistaminen käytöstä selaimestasi käy nopeasti. Alla on ohjeet yleisimpiin selaimiin:

Yourlenses.fi sallii myös kolmannen osapuolen evästeet, kuten Google-mainokset ja affiliate-sisällön. Näitä käytetään pääasiassa seuraaviin tarkoituksiin:

 • Käyttötapojen analysointi sivuston rakenteen ja sisällön kehittämiseksi ja parantamiseksi
 • Sivuston sisällön ja rakenteen testaaminen käyttökokemuksen parantamiseksi
 • Käyttäjien toimien jäljittäminen sivuston eri versioissa
 • Markkinointi

Kolmannen osapuolen evästeet ovat kolmansien osapuolien asettamia ja käyttämiä. Lisätietoja saa kunkin yrityksen evästekäytännöstä.

Käyttämällä Yourlenses.fi-sivustoa hyväksyt evästeiden käytön sivustollamme. Voit poistaa yksittäisiä evästeitä tai ottaa evästeet pois käytöstä Yourlenses.fi-osoitteessa milloin tahansa.

Force Majeure

Yhtiö ei vastaa huonontuneesta toiminnasta, joka johtuu yhtiöstä riippumattomasta syystä ja sillä on siinä tapauksessa oikeus lisäaikaan velvoitteidensa täyttämistä varten. Esimerkkejä tällaisista syistä ovat lakko, terroristi-isku, sota, toimitus-, kuljetus- tai tuotantohäiriöt, valuuttakurssimuutokset, viranomaisten toimenpiteet, lainsäädäntö tai luonnonkatastrofi.

Sovellettava laki ja riitaisuuksien ratkaiseminen

Näiden ehtojen tulkintaa tai soveltamista koskevat ristiriidat ratkaistaan Ruotsin lain mukaan. Elleivät osapuolet pääse yksimielisyyteen, riitaisuudet ratkaistaan yleisessä kuluttajariitalautakunnassa tai tuomioistuimessa.

Tuotekommentit

Tuotekommentteihin ei saa lisätä henkilö- tai yhteystietoa tai materiaalia, jota voidaan pitää loukkaavana. Niihin eri saa myöskään lisätä linkkejä tai viittauksia. Muista, että olet arvioimassa tuotetta, et yritystä etkä valmistajaa.


Pidätämme oikeuden poistaa kommentit, jotka ovat:

 • sopimattomia, loukkaavia, alentavia, ahdistelevia, uhkaavia tai säädyttömiä, kehottavat tai yllyttävät laittomuuksiin
 • sisältävät kirosanoja
 • eivät liity aiheeseen tai sisältävät vain kysymyksen (lähetä kysymykset asiakaspalveluun)
 • sisältävät kaupallisia viestejä tai mainoksia

Jos sinulla on kysyttävää yleisestä tietosuoja-asetuksesta tai tietosuojakäytännöstämme, tai haluat ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme, ota yhteyttä osoitteeseen dpo@yourlenses.com